En stund i rampljuset

Hos många unga är drömmen om att få stå i rampljuset någonting som genomsyrar vardagen och det finns många som vill pröva sina vingar som skådespelare eller sångerskor. Många gånger väljer man ganska snart att utbilda sig till någonting annat för att syssla med konstnärliga sysslor vid sidan om, men för vissa är detta inte en möjlighet. När väl beslutet att hamna på scenen fastslagits finns det inte någonting som kan eller får stå i vägen.

När man skall jobba professionellt som artist finns det inga som helst krav på att man skall ha någon specifik utbildning eller förkunskap. Allt handlar om vad man kan prestera och vad publik och musikindustri tycker. Samtidigt kan man ha stor glädje av att ha gått scenskola eller musikhögskola innan man ger sig i kast med att springa till någon audition eller släpper en skiva.

De kunskaper man kan lära sig hjälper till på många sätt och kan spela stor roll om man vill in på filmduken för första gången och ingen tidigare hört talas om vad man är för någon. Kort sagt kan en utbildning borga för att man har grundkunskaperna som efterfrågas.

Även om det finns en hel del man kan lära sig från skolor och utbildningar, är det många som helt enkelt slagit sig in på scenerna helt utan någon förkunskap annat än det man själv lärt sig från övning och vänner.

Amatörteater

Om man vill sätta upp en pjäs som amatör och inte är etablerad sedan tidigare, krävs det is i magen och stor vilja och hängivenhet. Att hyra lokaler kostar en hel del och man kan inte vara helt säker på att man skall få in de pengar man satsat. Dock kan det vara en upplevelse man lär sig mycket av och för vissa kan det också handla om att man lyckas utmärkt! Att jaga drömmar är förenat med vissa yrken.